DET SKØNNE NORDJYLLAND

28. – 31. maj
Når alle er samlet i bussen, kører vi op gennem Jylland.
Vi er klar til at udforske det nordligste helt op til spidsen. Undervejs nyder vi det skiftende landskab, hygger os med hinanden, og holder passende pauser undervejs.

Vi sætter kurs mod Randers Regnskov, som vi skal nyde.
Det bliver en rigtig spændende oplevelse, og der kan købes frokost her.

Fyldt med mange indtryk sætter vi nu kursen længere nordpå til det 4-stjernede Montra Skaga Hotel i Hirtshals.
Vi bliver indkvarteret, og der er nok tid til en lille ”morfar” eller en tur i den indendørs swimmingpool, inden vi mødes igen til aftensmaden og hyggeligt samvær.

Dag 2.
Denne dag har vi døbt Skagensdagen.  Vi kører efter morgenmaden op til parkeringspladsen på Grenen, hvor mange sikkert vil køre med Sandormen ud på spidsen. Ud for at se, hvor Skagerrak mødes med Kattegat.

Andre kan gå ind på Grenens Kunstmuseum (ingen entré), se Drachmanns grav, eller bare nyde livet med en is eller andet på pladsen, indtil vi alle atter er samlet.

Vi kører ind til Skagen by, hvor vi tilbringer resten af eftermiddagen på egen hånd. Der er mulighed for museumsbesøg, frokost, indkøb m.m.

Inden vi vender hjem til Hirtshals, kører vi ud til den tilsandede kirke, hvor kun tårnet af den gamle sognekirke, den middelalderlige Sct. Laurentius, står tilbage. Vi kører ind til en P-plads, hvor der er kiosk, toilet m.m., og alle kan gå herfra op til kirken. Grusvejen er god nok til rollatorer.
Afstand ca. 400 m.

I fire hundrede år samlede den menigheden, indtil sandflugten lagde sig over vej og kirkegård, og forfaldet satte ind.
I 1795 var man tvunget til at stoppe alle kirkelige handlinger, og kirken blev lukket ned.

Dag 3.
Efter morgenmaden kører vi til Ørnereservatet i Bindslev. Ørnereservatet er etableret i 1980 af Frank Wenzel, der har været fascineret af rovfugle i mere end 55 år, og der bor omkring 100 ørne og falke.
I den flotte udstilling kan vi få indsigt i falkejagt gennem historien, menneskets forhold til rovfuglene i forskellige kulturer og dets status i moderne tider. Vi kan se de mange spændende effekter, både historiske og top moderne falkoner-udstyr tæt på.

Vi skal herefter ud at se Bunkermuseet, men først kører vi til Hotel Tannishus i Tversted, hvor vi får serveret den berømte Tannishus Pariserbøf med tilbehør, drikkevarer for egen regning.

Når vi har spist, kører vi ud til bunkermuseet ved Hirtshals fyr.
Mange kan gå ned i Bunkermuseet, mens andre kan se udstillingen og alt det, der er over jorden udenfor.  Man kan også komme op i fyret, hvor der er en fantastisk udsigt. Derefter kører vi ned omkring havnen og senere op i byen, hvis tiden er til det.

Vi spiser aftensmad sammen på hotellet.

Dag 4.
Så er det tid at vende hjem igen efter nogle indholdsrige dage, men tro ikke, det er slut endnu. Vi skal nemlig ind på Mariager SaltCenter på vejen hjem.

Vi kan komme ind i Sydehytten, hvor sydemesteren fortæller hvordan Mariager Sydesalt bliver lavet af 260 mio. år gammelt havvand. Sydesaltet er håndlavet og fremstilles, som man gjorde det i middelalderen.
På 1. sal er der enormt mange oplevelser. Med film, rekvisitter og saltforsøg kan vi opleve saltets geologi, historie, kemi og anvendelse i nutiden og fremtiden. I butikken finder vi mange gode salte og delikatesser. Der vil her være mulighed for at købe frokost.

Nu sætter vi så kurs mod Kerteminde efter forhåbentlig mange gode dages oplevelser og samvær.

Pris per person i delt dobbeltværelse kr. 3495,- Tillæg for enkeltværelse kr. 775,-

Prisen indeholder: transport, kaffe og rundstykke på udturen, overnatning i valgt værelse inkl. halvpension (excl. drikkevarer) entré til Ørnereservatet, Bunkermuseet, og Mariager Saltcenter og frokost på Hotel Tannishus (drikkevarer betales særskilt).

Turen gennemføres med min. 40 tilmeldte.
Forhåndstilmelding så hurtigt, som I har besluttet jer.
Endelig tilmelding og betaling senest 28. marts 2024.


Ret til ændringer i programmet forbeholdes.

Opsamling: Minigolfen kl. 8.30, Lægehuset på Borgm. Hansensvej kl. 8.40, Mellemleddet kl. 8.50, Munkebo Kro kl. 9.00.

Kerteminde og Omegns Pensionistforening